Anadolu’nun pek çok şehrinde o bölgeye has dokumalar üretilir.
Yöresel dokumalar içinde en bilineni ve geçmişi en eskiye uzananı ise Denizli’nin Buldan ilçesine özgü Buldan Bezi'dir. Buldan bezi, bükülü pamuk ipliğinden dokunan, bürümcük diye de bilinen pamuklu bir bezdir. Pamuk ipliğinden meydana gelen bez genellikle krem ve beyaz olarak dokunur. Bu kumaştan el tezgahlarında, yarı mekanik ve tam otomatik tezgahlarda dokunarak, doğal kuruma yöntemleriyle kurutulur. Ancak istenildiği takdirde kaynatma sırasında istenilen renge boyanabilmekte ve bu renklerle desen ve renkli dokuma yapılabilmektedir.
Dokuma kültürü antik çağlara dek uzanan Denizli'de kendisine has yapısıyla günümüze kadar tercih edilen bir ürün olan Buldan Bezi'nin Osmanlı Sarayı’nda Osman Bey döneminden itibaren kullanılmaya başlandığı ve asırlar boyunca elbise, çeyizlik olarak tercih edildiği çeşitli kaynaklarda belirtilmiştir.
Buldan bezi kumaşlar günümüzde; masa, sehpa örtüsü, şömen tabla, erkek ve bayan gömlekleri, bluz,elbise, gecelik, sabahlık, nişanlık, çeyiz, kınalık, şalvar, pantolon, salon, mutfak ve yatak örtüleri şeklinde hayatın birçok alanında çeşitli tekstil ürün gerektiren ihtiyaçlarda kullanılmaktadır.
%100 pamuk olmasından dolayı terletmeyen, alerjik özelliği olmayan sağlıklı tril tril bir üründür, yazın ekstra rahatlık ve serinlik sağlar, konforlu, kaliteli rahat giyim için ideal bir üründür. Vücuda yapışma ve sonucunda rahatsızlanma gibi riskler yoktur.
Kampanya ve Fırsatlarımızdan İlk Siz Haberdar Olun!